ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΒΑΛΑΩΡΑΣ….ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΞΕΡΙΖΩΜΟ


   ΒΑΛΑΩΡΑ 20-7-2020


 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 16-7-2020 , στη Λαμία, κατά τη διάρκεια της 6ης Τακτικής συνεδρίασης τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας  μετά από την  τεκμηριωμένη εισήγηση που βασίστηκε στις ομόφωνες αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης του χωριού μας, του Τοπικού της Συμβουλίου  Βαλαώρας και του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων  καθώς και στο Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της  Δημ. . Ενότητας. Απεραντίων Αγράφων περί χωρικής και οικιστικής οργάνωσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα / απόφαση που αφορά το χωριό μας.
1ον Να καταψηφίσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκων εγκαταστάσεων βιομηχανικής κλήμακας  στη θέση Λιθαρόστρουγγα Βαλαώρας και 
2ον Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτρέψει την  καταστροφή των βοσκότοπων και της κτηνοτροφίας στην περιοχή, στο μεγαλύτερο κτηνοτροφικό χωριό της Ευρυτανίας.  Να διασφαλίζουν τον φυσικό πλούτο και την ευημερία των πολιτών.
Χαιρετίζουμε την απόφαση που ελήφθη με απόλυτη ομοφωνία από όλες τις παρατάξεις. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα ακόμα όπλο για την επίτευξη του σκοπού μας που είναι η ακύρωση της αλλαγής χρήσης , όμως  σε καμία περίπτωση δεν  εφησυχάζουμε. 
                                       Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΒΑΛΑΩΡΑΣ
                                                


       



Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ