Δίκτυο ποδηλατόδρομων και νέα κυκλοφοριακή μελέτη προτείνει ο Σπύρος Διαμαντόπουλος

Δίκτυο ποδηλατόδρομων και νέα κυκλοφοριακή μελέτη προτείνει ο Σπύρος Διαμαντόπουλος
Πρώτη φορά η πολιτεία «κατήργησε» τη νομοθεσία και επιτρέπει τον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση παρεμβάσεων βιώσιμης κινητικότητας με έμφαση στον πεζό, ποδηλάτη, άτομο ΑΜΕΑ κτλ. Ας το εκμεταλλευτούμε.
Αυτό επισημαίνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος με αφορμή το γεγονός ότι , το Υπουργείο Περιβάλλοντος νομοθέτησε, έστω και προσωρινά λόγω της πανδημίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους Δήμους να πραγματοποιήσουν με μια απόφαση του οργάνου της ποιότητας ζωής, να δημιουργούνται προσωρινοί διάδρομοι κίνησης πεζών, να δημιουργούνται προσωρινοί ποδηλατόδρομοι,να γίνεται προσωρινός χαρακτηρισμός ως πεζόδρομων, τοπικών οδών με αυξημένη κίνηση πεζών και συγκεντρωμένες χρήσεις εστίασης, να δημιουργούνται “περιοχές ήπιας κυκλοφορίας” σε τοπικές οδούς ή σε περιοχές κατοικίας.
«Με δεδομένο ότι στην οδό Κύπρου κατασκευάζεται ένας ασφαλής ποδοηλατόδρομος που οδηγεί στο λιμάνι που θα συνδέεται και με το δρόμο της τουρλίδας που επίσης θα αναπλαστεί συμπεριλαμβάνοντας σίγουρα ποδηλατόδρομο, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία η δημοτική αρχή και οι εμπλεκόμενοι φορείς να προτείνουν και εντέλει να εφαρμόσουν ένα πιλοτικό σχέδιο ανάπτυξης δικτύου ποδηλατοδρόμων εντός αστικού ιστού συνδεόμενο με το παραλίμνιο μέτωπο αλλάζοντας πραγματικά την πόλη μας δίνοντας ταυτότητα εικόνα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Προβλήματα όπως εκείνα της οδού Σπ. Μουστακλή αλλά και η άναρχη στάθμευση αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους αντιμετωπίζονται με μία απόφαση ενός οργάνου και με ..πολύ θέληση» αναφέρει ο Σπ. Διαμαντόπουλος προτείνοντας η δημοτική αρχή να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να εφαρμόσει πιλοτικά εκείνα που πρέπει να επισημοποιήσει κάποια στιγμή με νέα κυκλοφοριακή μελέτη.
Εφημερίδα Συνείδηση

Άρθρο από:xiromero.gr