Δήμος Ξηρομέρου: Αποσύρονται από τις δημοτικές επιτροπές τα μέλη του «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα ο Πολίτης».

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από την 2377/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τόσο οι διατάξεις που αλλοιώνουν τη σύνθεση των Επιτροπών των Δήμων (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής), επιβάλλοντας πλασματική πλειοψηφία 3/5, όσο και εκείνες με τις οποίες μεταφέρθηκαν στις Επιτροπές κρίσιμες αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου που έτσι απαξιώθηκε ως όργανο έκφρασης της λαϊκής βούλησης.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου ξεκίνησε, με την τοποθέτηση του κ. Γαλούνη επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.

Κατά την τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα ο Πολίτης» κ. Γαλούνης ανακοίνωσε την πρόθεση να αποχωρήσουν τα μέλη της παράταξης, από δύο επιτροπές του δήμου, και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Οικονομική Επιτροπή, όπως και από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου.
Σύμφωνα με τον κ. Γαλούνη και όπως παρατήρησε υπάρχει ο φόβος, οι όποιες αποφάσεις που έχουν πάρει οι δύο αυτές επιτροπές να κριθούν άκυρες, στην περίπτωση που υπάρξουν προσφυγές, καταλήγοντας ότι αποσύρει τα μέλη της παράταξης του από τις επιτροπές αυτές.
Η αποχώρηση αυτή είναι επιβεβλημένη, σεβόμενος το σύνταγμα και τους νόμους, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη τοποθέτησή του, από την 2377/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις νομοθετικές διατάξεις του 2019, βάσει των οποίων δόθηκε η πλειοψηφία στις άρχουσες παρατάξεις των δήμων, όπου αυτή δεν επιτυγχανόταν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης απάντησε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι σεβαστές, και παρέπεμψε στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη, επισημαίνοντας ότι είναι σε αναμονή για τις όποιες αποφάσεις, ώστε να υπάρχει και η απαραίτητη κυβερνησιμότητα του Δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Κομπλίτσης Δημήτρης για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τοποθετήθηκε με την ίδια θέση, όπως και στο παρελθόν έχει κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τη βούληση του λαού κουτσούρεψαν προς χάριν της κυβερνησιμότητας, καταλήγοντας ότι είναι μία απόφαση στο τέλος της τετραετίας, θα βρουν τον τρόπο για να πάνε μέχρι το τέλος με το συγκεκριμένο τρόπο. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ότι είναι ένας αντιδημοκρατικός νόμος όπως τον είχε καταγγείλει και στο παρελθόν η Λαϊκή Συσπείρωση.

δείτε τη συνεδριαση:



0Shares

Το άρθρο Δήμος Ξηρομέρου: Αποσύρονται από τις δημοτικές επιτροπές τα μέλη του «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, Πρώτα ο Πολίτης». εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.