Γιατί εξαφανίζονται κάποια αντικείμενα που αναζητούμε KAI META AΠΟ ΛΙΓΟ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ;

Όλοι έχετε την εμπειρία να ψάχνετε κάτι που είναι μπροστά στα ματια σας και να μη το βλέπετε και έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα να το βλέπετε εκεί που ψάχνατε, τι συμβαίνει; Δείτε τρία σύντομα βίντεο. Διαβάστε το βιβλίο που έκανε πάταγο, γιατί δεν μπορείτε να δείτε το κόσμο γύρω σας όπως είναι και συνειδητοποιείστε την ψευδαίσθηση που ζείτε. Δείτε 143 οπτικές ψευδαισθήσεις και οπτικά φαινόμενα

Συλλογή επεξεργασία από τον Ζάχο Σκαφίδα

Στα πλαίσια των άρθρων μου για την απομυθοποίηση θα συνεχίσω την αφύπνιση όσων το επιθυμούν. Γνωρίζω ότι αποκτώ πολλούς εχθρούς γιατι τους βγάζω από το παραμύθι που ζούνε. Ο κόσμος θέλει θαύματα, υπερφυσικά φαινόμενα, θεούς και δαίμονες, ωραία παραμύθια. Όταν τον βγάζεις από την ελπίδα και τον ευδαιμονικό ύπνο αντιδρά εχθρικά. Λογικό είναι όταν μια ζωή φτιάχνεις ένα ματριξ που μέσα του ζεις να μη θέλεις να καταρρεύσει, διότι είναι δύσκολο να φτιάξεις κάτι άλλο που πρέπει πλέον να ζήσεις.

Μερικά μάτριξ

  1. Ο κόσμος θέλει να πιστεύει ότι κάποιοι γκουρούαιωρούνται, όταν όμως τους καλέσεις να το κάνουν σε ελεγμένο περιβάλλον αρνούνται. Ο κόσμος θέλει να πιστεύει υπερφυσικά αποτελέσματα της τηλεκίνησης, κανείς όμως δεν δέχτηκε να το κάνει κάτω από έλεγχο. Απλά το βιντεογραφούν μόνοι τους για να εκπλήξουν. Βλέπε: This is real levitation and telekinesis. Και Advanced Pyrokinesis Tutorial. Και αυτό το εκπληκτικό βίντεο που φυσικά οι δημιουργοί δεν λένε ότι αυτά είναι αληθινά: Chronicle – Telekinesis Powers
  2. Πολλοί χρησιμοποιούν πράγματα ακαταλαβίστικα για να κοροϊδεύουν τους αφελείς. Ακούς γιαεσωγήινους, πλειάδιους, ολύμπιους, για μυστικά σύμβολα. Ακούς για κβαντική διατροφή, κβαντική χαλάρωση, κβαντική θεραπεία, κβαντική ύπνωση, κβαντική ψυχολογία και κβαντικό μασαζ. Γενικά άσχετοι πετάνε με επιστημονική σοβαρότητα την λέξη κβαντικός και η θεωρία τους αποκτά υπόσταση. Όχι ότι δεν υπάρχει ο όρος, ένας όμως που γνωρίζει κβαντική φυσική όταν κάνει έλεγχο σε αυτά που λένε, το μόνο που θα ανακαλύψει είναι κβαντικές ηλιθιότητες.
  3. Θαύματαπαλιά γίνονταν κάθε μέρα, σήμερα εκμηδενίστηκαν. Πόσες ιστορίες υπάρχουν στο παρελθόν με θαύματα, αναστάσεις, τέρατα και σημεία, το πρόβλημα είναι γιατί τώρα που υπάρχει έρευνα αυτά δεν γίνονται; Είναι όπως οι ιστορίες των ιπταμένων δίσκων και εξωγήινων πριν βγει το κινητό που φωτογραφίζει, τώρα αυτά σχεδόν εξαφανίστηκαν. Βλέπε: Μπορεί ένας επιστήμονας να πιστεύει στα Θαύματα;
  4. Πολλοί άγιοι που μαρτύρησαν δεν έκαναν θαύματα όσο ήταν ζωντανοί, όταν πέθαιναν άρχισαν περιέργως να κάνουν θαύματα.Το άγιο φως βγαίνει κεκλεισμένων των θυρών του παναγίου τάφου και με την παρουσία ενός ιερέα, το μεγάλο ερώτημα είναι, ο θεός ντρέπεται να κάνει το θαύμα ενώπιον όλων των πιστών του; Δεκάδες ιστορίες υπάρχουν για εικόνες που βρέθηκαν αφου αποκαλύφτηκαν στον ύπνο κάποιου, έτσι τα κτήματα τους πήραν αξία ή τα μοναστήρια απόκτησαν έσοδα. Βλέπε: Η αλήθεια για το Άγιο Φως και η αντίδραση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (βίντεο)
  5. Κάποιες όμορφες θεωρίες λένε ότιο κόσμος αυτός είναι του σατανά και γράφουν ολόκληρα βιβλία. Λένε ότι το σύμπαν μας είναι ενεργειακά φυλακισμένο και δεν μπορουμε να διαφύγουμε παρά μόνο μέσω του Χριστού. Στηρίζονται σε πολλά όπως τους συμφέρει, όπως στο εδάφιο του (Ιωαννη 14,30) «ἔρχεται γὰρ ὁ τοῦ κόσμου ἄρχων, καὶ ἐν ἐμοὶ οὐκ ἔχει οὐδέν»· δηλαδή ο κύριος του κόσμου αυτού είναι κάτι που δεν έχει σχέση με τον πατέρα του χριστού. Και αγνοούν άλλα πολλα όπως το εδάφιο (Ιωάννη 2,16) όταν έδιωχνε τους εμπόρους από τον ναό «μὴ ποιεῖτε τὸν οἶκον τοῦ πατρός μου οἶκον ἐμπορίου». Ή  δείτε τα εδάφιο (Ματθαίου 6,26-6,34) που αναφέρει ότι ο θεός μεριμνά για τα άνθη, τα πουλιά και εσάς. Από την μια λέει ο Χριστός ότι ο άρχων του κόσμου είναι κάτι διαφορετικό από τον θεό που είναι μέσα του, δηλαδή είναι ο εωσφόρος, και από την άλλη ότι ο πατέρας του μεριμνά για τα πάντα επι τη γης, πλήρης αντίθεση!
  6. Όλος ο κόσμος ασχολείται με την γιόγκα. Γιόγκασημαίνει ένωση με το θείο, είδατε κάποιον μέσα από την γιόγκα να έχει την εμπειρία της ένωσης; Βλέπε: Η απομυθοποίηση των μεθόδων ξυπνήματος κουνταλίνης, γιόγκα, σαμάντι, ο ευκολότερος δρόμος για την Θέωση
  7. Τα τσάνελινγκμας λένε ένα σωρό σοφές ιστορίες και παραινέσεις, όλα αυτά όμως μπορείς να τα βρεις στην επιστημονική φαντασία. Κανένα τσάνελινγκ δεν έλυσε κάποιο επιστημονικό πρόβλημα, δεν ανέφερε κάποια επιστημονική θεωρία. Όσοι πιστεύετε σε αυτές τις θεϊκές επαφές μη ξεχάσετε την επόμενη φορά να ρωτήσετε να σας αναφέρουν το Θεώρημα Darboux,, Rolle,  της Μέσης τιμής, τους τύπους de l’ Hospital,  το Οριακό κριτήριο και το Κριτήριο σύγκλισης σειράς του Cauchy.
  8. Είναι γνωστό ότι αν λυθεί το πρόβλημα της μετατροπής ύλης σε ενέργεια, δηλαδή της ελεγχόμενης πυρηνικής σύντηξης, η γη θα γίνει παράδεισος, διότι θα έχουμε απεριόριστη δωρεάν ενέργεια. Κανένα πνεύμα από αυτά που στέλνουν σοφά μηνύματα δεν έκανε το κόπο να ασχοληθεί με το θέμα. Κανένας από τους θεούς που εμφανίστηκαν στο παρελθόν δεν ήξερε γι αυτό. Κανένας γκουρού, άγιος που έχει επαφή με τον θεό δεν μας φέρνει τη λύση. Εκτός αν υποθέσουμε ότι ο θεός που μας λένε είναι αυταπάτη ή δεν είναι παντογνώστης και δεν γνωρίζει τη λύση του προβλήματος.

Οι απόψεις μου

Μη νομίζεται ότι δεν πιστεύω σε μια υπέρτατη δύναμη και στο θαύμα, πιστεύω ότι γίνεται και έχει νόμους και φυσική εξήγηση. Όταν μάθεις πως λειτουργεί το σύμπαν θα κάνεις θαύματα και δεν θα λες παραμύθια. Εχω δώσει λογικές και επιστημονικές ερμηνείες στα διάφορα άρθρα μου. Βλέπε: Γενικευμένη βαρυτική έλξη και μεταφυσικές προεκτάσεις.

Τα παραπάνω έιναι ένα μέρος από τα παραμύθια που είναι βυθισμένος ο κόσμος, τώρα θα δουμε το παραμύθι της εξαφάνισης και επανεμφάνισης αντικειμένων.

Κάποια αντικείμενα δεν τα βρίσκουμε εκεί που τα αφήσαμε, τι συμβαίνει;

Οι περισσότεροι έχετε ζήσει το φαινόμενο να έχετε χάσει ένα αντικείμενο, να το ψάχνεται σε κάποια σημεία, να μη το βρίσκεται και ύστερα από ένα διάστημα να το βλέπεται εκεί που πριν ψάχνατε. Έρχεται λοιπόν μια θεωρία που λέει ότι αυτό πάει σε έναν άλλο χώρο για ένα διάστημα και μετά γυρίζει στο χώρο μας και έτσι το βλέπουμε. Φυσικά αυτή η θεωρία συνεχίζει και λέει ένα σωρό παράδοξα τα οποία είναι προσωπικές εμπειρίες όπως και τα όνειρα και δεν μπορεί να της διαπιστώσει κανένας άλλος.

Ας κάνουμε ένα πείραμα να διαπιστώσουμε αυτό το μάτριξ. Στην παρακάτω εικόνα όπου βλέπετε μια οδοντόβουρτσα κάντε με το ποντίκι σας ένα κλίκ.

Ωραία πόσα κλικ κάνατε; Αν κάνατε ένα ίσως δεν είδατε και την άλλη οδοντόβουρτσα. Παρατηρήστε πάλι την εικόνα και αν δείτε κάποια άλλη οδοντόβουρτσα κάντε πάλι κλικ. Αν πάλι δεν την είδατε ίσως να είναι όπως τα αντικείμενα που είναι μπροστά στα μάτια σας και δεν τα βλέπετε.

Για όσους δεν την είδαν είναι μια μεγάλη μπλε οδοντόβουρτσα που ακουμπάει στον καθρέφτη.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να χάνουν αντικείμενα όταν το μέγεθός τους είναι ασυμβίβαστο με το περιβάλλον τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη στο Current Biology. Αυτή είναι μια αξιόλογη μελέτη που αποκαλύπτει πώς οι προσδοκίες επηρεάζουν δραματικά την ικανότητά μας να παρατηρούμε τι είναι γύρω μας. Δηλαδή όταν δεν περιμένουμε κάτι να είναι έτσι δεν το βλέπουμε. Ας θυμηθούμε την αναφορά των πρώτων εξερευνητών που προσέγγισαν την αμερικάνικη ήπειρο με τα μεγάλα πλοία τους. Έλεγαν πως οι ιθαγενείς δεν μπορούσαν να δουν τα μεγάλα πλοία τους, αλλά μόνο τις βάρκες που τους έβγαλαν στην ακτή.

Οι άνθρωποι δεν βλέπουν αντικείμενα περίπου 13%  μεγαλύτερα από τα κανονικά σε μέγεθος. Η κλίμακα δεν είχε καμία επίπτωση στην απόδοση ενός υπολογιστή. «Αυτό είναι ένα χρήσιμο τέχνασμα που κάνει ο εγκέφαλος για να επεξεργαστεί γρήγορα τις σκηνές και να βρει αυτό που ψάχνει».

Ένα άλλο φαινόμενο είναι να μη βλέπετε τα κλειδιά σας εκεί που τα βάζετε ή η τάση σας να παρατηρείτε λεκέδες περισσότερο στο πουκάμισο ενός συναδέλφου παρά σε ένα άλλο. «Αυτό που προσέχουμε καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις προσδοκίες μας για το πως πρέπει να είναι το παρόν», δήλωσε ο Christopher Chabris, γνωστικός ψυχολόγος και συγγραφέας.  Χωρίς να περιμένουμε κάτι, είναι απίθανο να του δώσουμε προσοχή, λέει, και «όταν δεν δίνουμε προσοχή σε κάτι, είναι πολύ πιθανό να μην το δούμε».

Μερικές φορές αυτό ονομάζεται «απρόσεκτη τύφλωση», αυτό το φαινόμενο βοηθά να εξηγήσει πώς δεκάδες άνθρωποι ήταν δυνατόν να περπατούν κάτω από ένα δέντρο που ξεχειλίζει με μετρητά – ακόμη και να το κοιτάζουν απευθείας – χωρίς να βλέπουν τα χρήματα.


Ομοίως στο επόμενο βίντεο θα δείτε έναν άντρα που ζητάει πληροφορίες από έναν άλλο, αυτός αντικαθίσταται από έναν άλλο ο οποίος δεν γίνετε αντιληπτός. Σε αυτό το πείραμα το 50% των ανθρώπων δεν αντιλαμβάνεται την αλλαγή του προσώπου

ΠΗΓΗ

Το άρθρο Γιατί εξαφανίζονται κάποια αντικείμενα που αναζητούμε KAI META AΠΟ ΛΙΓΟ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ; εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.