Γεωργική Σχολή- Στο Μεσολόγγι οι καλλιέργειες με προϊόντα που θα διατίθενται και στην αγορά


Υπογράφεται μνημόνιο συνεργασίας για τη λειτουργία  Γεωργικής Σχολής. Ποιος είναι ο στόχος;  

Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπογράφει σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών για την Ίδρυση Γεωργικής σχολής στη Δυτική Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, «είναι μία προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει με τον Περιφερειάρχη εδώ και μήνες. 

Η βασική ιδέα είναι να δώσουμε τη δυνατότητα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου σε συνεργασία με τη δική μας Γεωπονική σχολή και την Αμερικάνικη Γεωργική σχολή. 

Αυτή η εκπαίδευση θα είναι πραγματική με την έννοια ότι θα αξιοποιήσουμε τις δικές μας εγκαταστάσεις όπως για παράδειγμα τα θερμοκήπια που έχουμε. 

 

Θα ζητήσουμε  και χώρο που βρίσκεται στο Μεσολόγγι ώστε εκεί να γίνονται καλλιέργειες και να παράγονται προϊόντα τα οποία θα διατίθενται και στην αγορά».

Όπως εξηγεί, «στην ουσία πάμε-και για αυτό έρχεται και η Αμερικάνικη Γεωργική σχολή από τη Θεσσαλονίκη- να δημιουργήσουμε ένα ισοδύναμο στην περιοχή. 

Όλα αυτά σε συνεργασία και με το Υπουργείο Παιδείας, τη Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου. 

Είναι γενικότερα μία σύμπραξη που θεωρώ ότι θα δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα της περιοχής.  Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να γίνει η εκκίνηση τον Σεπτέμβριο. 

Πιστεύω ότι πρέπει να στηρίξουν όλοι αυτό το εγχείρημα για να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τον τόπο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

thebest.gr

Το άρθρο Γεωργική Σχολή- Στο Μεσολόγγι οι καλλιέργειες με προϊόντα που θα διατίθενται και στην αγορά εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.