ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΖΟΣ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ): «ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ…

Την υποψηφιότητα του ως Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας ανακοίνωσε μέσω της εφημερίδας μας ο κύριος Βασίλης Σώζος. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας είναι και επίσημα πλέον Υποψήφιος Δήμαρχος και θα διεκδικήσει στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου 2023 τον δημαρχιακό θώκο.

Ο Βασίλης Σώζος γεννήθηκε στην Άρτα τον Σεπτέμβριο του 1979. Έχει δύο γιους, τον Θωμά 13 ετών και τον Κυριάκο 10. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού από το 1999. Δραστήριος από μικρός, παράλληλα με τις σπουδές του (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Ηλεκτρονικός Υπολογιστικών Συστημάτων) ασχολήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία με τον αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ αλλά και με πρωτοποριακές για την εποχή και την περιοχή δραστηριότητες στον τομέα της εστίασης. Το 2010 εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στον Συνδυασμό του και αντιστοίχως πρώτος Δημοτικός  Σύμβουλος του Δήμου το 2014 και διετέλεσε Αντιδήμαρχος εώς την στιγμή που παραιτήθηκε. Το 2019 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος και παραμένει ως και σήμερα.

«Φίλες και φίλοι σε ακολουθία της προγενέστερης μου ενασχόλησης με τα κοινά τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχοντας βαθιά την πεποίθηση ότι μπορώ να προσφέρω στο νοικοκύρεμα και στην ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, ήρθε η ώρα να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα και να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών ως υποψήφιος Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας.

Σε αυτή μου την προσπάθεια θα ήθελα να έχω δίπλα μου όλους εσάς. Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων ή κομματικών γραμμών όλοι μαζί να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον τόπο μας.

Πιστεύω ότι στην Τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωρούν κομματικές ταυτότητες αλλά θα πρέπει τα κριτήρια να αφορούν άτομα με κοινωνικό έρεισμα , με επαγγελματική καταξίωση ή μια ευρύτερη αποδοχή που θα αφορά την προσωπικότητά τους. Όλους βέβαια θα πρέπει να μας ενώνει η αγάπη και η προσφορά προς το κοινό συμφέρον του Δήμου μας.»

«Πολλοί τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκδηλώσεις και επίσημα την υποψηφιότητα σου, Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτούς;»

«Σπύρο, Η κίνηση που έχει ξεκινήσει με τις πρώτες επαφές και ζυμώσεις είναι μία κίνηση διαφορετική από όσες έχουμε συνηθίσει ως τώρα. Αφορά έναν συνδυασμό που ξεκινά από μηδενική βάση χωρίς να βασίζεται σε τίποτα από το παρελθόν και έχοντας για πρώτη φορά κριτήρια που δεν είναι κωλυόμενα. Μία τέτοια προσπάθεια χρειάζεται αρκετό χρόνο για να εξελιχθεί μέσα στην τοπική κοινωνία γιατί για τους πολίτες είναι κάτι πρωτόγνωρο καθώς  μέχρι τώρα οι τακτικές που χρησιμοποιούνταν μας παραπέμπουν σε λογικές άλλων εποχών που φυσικά δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Το νέο Σπύρο χρειάζεται χρόνο, σχέδιο και αποφασιστικότητα για να ευδοκιμήσει. Εμείς έχουμε τα συγκεκριμένα και ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ως εκ τούτου θα έλεγα ότι δεν είναι νωρίς για την προσπάθειά μας».

«Βασίλη τι έχεις να απαντήσεις σε όσους λένε ότι τελικά θα κάνεις πίσω και δεν θα κατέβεις στις εκλογές;»

«Θα ήθελα να απαντήσω στις …Κασσάνδρες ότι ποτέ στην ζωή μου δεν έχω κάνει πίσω. Η αγάπη που εισπράττουμε από τους πολίτες  και ο χώρος που υπάρχει για κάτι νέο μας δίνει δύναμη όχι απλά να προχωρήσουμε αλλά και να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας για να φέρουμε την αλλαγή σε αυτό τον τόπο. Όσο και αν κάποιοι ελπίζουν και εύχονται ότι η προσπάθειά μας θα μείνει ημιτελής, τόσο εμείς θα τους διαψεύδουμε. Δεν είναι όπως προείπα νωρίς και το διάστημα που μένει μέχρι τις κάλπες θα μας επιβεβαιώνει τόσο ως προς τις ενέργειές μας όσο και ως προς το αποτέλεσμα».

«Βασίλη να σου ευχηθώ από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία και ευελπιστώ στο μέλλον να τα ξαναπούμε πιο αναλυτικά».

«Σπύρο σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και για το βήμα που μου έδωσες να απευθυνθώ στους  συντοπίτες μας για την νέα κίνησή μας. Η εγκυρότητα σου  και η πορεία σου στον χώρο της δημοσιογραφίας με χαροποιεί και δεσμεύομαι ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τις θέσεις μας και το όραμά μας για τον Δήμο μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ”.

Το άρθρο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΖΟΣ (ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ): «ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ… εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.