«Αστακός» η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου – Όλοι περνούν από έλεγχο


Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από τους ελέγχους της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας σύμφωνα με το οδοιπορικό που πραγματοποίησε το Newsauto.gr από την Αθήνα με προορισμό προς την Κόρινθο. Η διαδρομή μας ξεκίνησε από τα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα από την λεωφόρο Κηφισίας όπου και εισήλθαμε στην Αττική Οδό με προορισμό την Κόρινθο.
Η εταιρεία αυτοκινητοδρόμων λειτουργούσε δύο σταθμούς διοδίων όπου μπορούσε να περάσει κάποιος που διέθετε πομπό και έναν σταθμό στον οποίο υπήρχε υπάλληλος.
Κατά την πορεία μας στον αυτοκινητόδρομο διαπιστώσαμε πως η κίνηση των οχημάτων ήταν κυριολεκτικά πολύ μικρή και συναντήσαμε κυρίως φορτηγά (μικρά ή μεγάλα) που μετέφεραν προϊόντα για Super Market ή φάρμακα.
Μόλις περάσαμε την τελευταία υπόγεια διάβαση της Αττικής Οδού όπου ο αυτοκινητόδρομος συναντά την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με προορισμό προς τα διόδια Ελευσίνας εκεί συναντήσαμε περισσότερη κίνηση η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν μεγάλη.
Πλησιάζοντας προς τα διόδια διαπιστώσαμε ότι η ΕΛΑΣ είχε τοποθετήσει κάθετα στο δρόμο περιπολικά  δεξιά και αριστερά από τρεις λωρίδες κυκλοφορίας οπότε οι οδηγοί που ήθελαν να περάσουν προς την Κόρινθο έπρεπε να περάσουν από έλεγχο και να δείξουν τα έγγραφα εξαίρεσης μετακίνησης.

Σε ακριβώς αυτό το σημείο είδαμε κάποια αυτοκίνητα να πραγματοποιούν ελιγμούς και οι οδηγοί τους να επιλέγουν το δρόμο που οδηγεί στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (χωρίς διόδια) όπου φαίνονταν ότι εκεί δεν υπήρχε έλεγχος από τους αστυνομικούς!

Προς μεγάλη τους έκπληξη λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω και εντός της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου οι αστυνομικοί είχαν στήσει ένα μεγάλο μπλόκο από το οποίο δεν περνούσε κανείς χωρίς έλεγχο!Συνεχίζοντας την πορεία μας προς την Κόρινθο διαπιστώσαμε ότι κατά μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ήταν έντονη η παρουσία από περιπολικά αυτοκίνητα όσο και από μοτοσικλέτες της ΕΛΑΣ και μάλιστα σε κάποια σημεία οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους είτε με σταθερά μπλόκα είτε εν κινήσει όπου καλούσαν τους προπορευόμενους οδηγούς να σταματήσουν τα οχήματά τους για να τους ελέγξουν.
Το Newsauto.gr πέρασε και εκείνο από έλεγχο αλλά τα έγγραφα που επιδείξαμε ήταν αρκετά για να συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας προς την Κόρινθο.
Όταν εισήλθαμε στην περιοχή της Κορίνθου λίγο μετά τον Ισθμό η ΕΛΑΣ πραγματοποιούσε ελέγχους σε διερχόμενα κυρίως αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά ενώ τα μεγάλα φορτηγά των μεταφορικών συνέχιζαν το έργο τους χωρίς καθυστερήσεις.

Άρθρο από:https://xiromeritis.blogspot.com/