Απόστολος Πανταζής:Τελικά ΝΑΙ αξίζει,για το τόπο μας ΝΑΙ αξίζει να αγωνιστούμε,αν όλες οι φωνές ενωθούν,

Ξηρόμερο – Όσα σχόλια και εάν γραφτούν αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία τίποτα δεν αλλάζει – αν δεν αλλάξουμε εμείς ο τόπος θα συνεχίσει να μαραζώνει κάθε μέρα και περισσότερο……….
Παρατηρώ ‘’χαμένες δυνατότητες του παρελθόντος’’ που ιδανικό θα ήταν να γύριζε ο χρόνος πίσω αλλά δε γίνεται γιατί προχωράμε μπροστά,γιατί υπάρχει το αύριο που δίνει τη δυνατότητα να γίνει κάτι καλύτερο από ότι έγινε χθες και αναρωτιέμαι,τελικά αξίζει;;;; Αξιζει να ασχολείσαι όταν μάλιστα έχεις διαδρομή και προσφορά στη ζωή σου καταγράφοντας πολλά χιλιόμετρα;
Όταν όλοι αυτοί οι σημερινοί ,πονηροί σχολιαστές,οι τότε χαμογελαστοί απέδειξαν περίτρανα τη διαφορά μεταξύ χαμόγελου,γέλιου και γελοιότητας;
Ονόματα να μη λέμε,άλλωστε ο κάθε ένας γράφει το όνομα του και το τιμά ανάλογα.
Μα ο Αιντσαιν πειραματίστηκε τόσα πολλά,αλλά για την ανθρώπινη βλακεία όταν μίλησε αναζητώντας βρήκε τοίχο,χάθηκε στο άπειρο …… Αν ο Αιντσαιν βρήκε τοίχο πως θα μπορούσαμε εμείς σήμερα να το ξεπεράσουμε;
Η ζωή είναι ένας σκληρός δίσκος που καταγράφει,όλα τα πάντα,αλλά δυστυχώς η μνήμη αυτού του δίσκου προδίδει, προδίδει γιατί ο άνθρωπος του αρέσει να ξεχνάει γρήγορα,ξεχνάει ανθρώπους ,ονόματα ,πρόσωπα ,καταστάσεις,αυτούς που προσέφεραν,αυτούς που έκαναν κακό,και πολύ περισσότερο αυτούς που κάποτε τους ευεργέτησαν άπλωσαν το χέρι σε μια προσπάθεια να τους συμπαρασύρουν στο όνειρο αλλά προτίμησαν τη προδοσία και τη «ψάθινη» καρέκλα.
Τελικά πόσο ωραία ταιριάζουν οι στοίχοι τραγουδιών στις περιπτώσεις, πόσο ωραία ταιριάζουν οι στοίχοι του τραγουδιού της Νατάσας Μποφίλιου «Μέχρι το τέλος» που λέει: ‘’όχι που τρέμω το Σταυρό αλλά που δε μπορώ να βρω χρυσά καρφιά που να αξίζουν τη θυσία’’
Πάντα μας ενθουσιάζαν τα μεγάλα και καλοβαλμένα λόγια ,τα χτυπήματα στη πλάτη στα καφενεία,τα ψεύτικα χαμόγελα ,τα πονηρά βλέμματα και οι τεχνητές αναρτήσεις όλο υπονοούμενα,που ναι μεν μας έκαναν να ονειρευόμαστε ,αλλά όμως όδευαν με μαθηματική ακρίβεια σε εφιάλτη, ή μήπως ζούμε κάτι διαφορετικό σήμερα που οι οφθαλμαπάτες οι λεκτικές απομυθοποιήθηκαν και οι ζωές μας εξευτελίστηκαν; Πόσα αλλά χτυπήματα στη πλάτη; Πόσες άλλες ψεύτικες αγκαλιές με τις γριούλες στις αυλές; θυμήθηκαν ξαφνικά την εκκλησία και έγιναν οι βαθιά θρησκευόμενοι ποζάροντας πρώτη θέση ;;;Και να που ξαφνικά έκανε την εμφάνιση του το ουίσκι και οι ζεϊμπεκιές που πριν ενοχλούσαν – δάσκαλε που δίδασκες!!!!!…. Όλα στο βωμό της προβολής, μα πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ο άνθρωπος και πόσο γελοίος μπορεί να καταντήσει……..ποιά επιστημονική εξήγηση ταιριάζει εδώ – α ρε Αιντσαιν. – Το υποσυνείδητο.
Πολύ σύντομα τον Οκτώβριο του 2023,οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν για ακόμα μία φορά,εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν στο δημοτικό συμβούλιο,εκείνους που θα διαχειριστούν το τόπο με πολλά χρήματα,από τις φορολογίες των πολιτών,εκείνους που θα αποφασίζουν για τα δημοτικά τέλη όπως και όποτε εκείνοι κρίνουν στέλνοντας το πεσκέσι για πληρωμή.
Εκείνους που θα έχουν το δικαίωμα στις απευθείας αναθέσεις!!! Ναι για αυτούς που χτυπάνε τις πλάτες στα καφενεία ,έτσι ναι με πλατιά ,ψεύτικα χαμόγελα,ψεύτικα βλέμματα,καλόχτενισμένα μαλλιά και makeup,αυτούς που θα διαχειριστούν τα χρήματα των πολιτών ,των αγροτών ,των κτηνοτρόφων των αλιέων που πασχίζουν καθημερινά.
Δυστυχώς,το “θλιβερό” δεν είναι μόνο πως εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών και της εξαπάτησης πήγε ο τόπος πίσω,το τραγικό είναι πως δεν καταλαβαίνουμε και δεν κάνουμε καμία προσπάθεια να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα…Συνεχώς οι άλλοι θα είναι οι φταίχτες, πάντα την κατσίκα του γείτονα θα μισούμε, πάντα θα στρεφόμαστε κατά της αριστείας και των επιτυχημένων.
Για όσους δεν κατάλαβαν,για εμένα η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός,δεν είναι μέσο εξουσίας ,άλλωστε την έχω ζήσει και πολύ περισσότερο μέσω της επαγγελματικής μου καριέρας ,κατέχοντας διευθυντικές θέσεις καλά αμειβόμενος και μετέπειτα της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας που πιστέψτε με είναι πολύ πιο όμορφα εκεί μέσα.
Όμως,τρέφω ειλικρινή συναισθήματα για τον τόπο μου,που έχει τεράστιες δυνατότητες και ειλικρινά θλίβομαι για το ψέμα,την εξαπάτηση,την αδιαφορία και την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα,μακράν πίσω άλλων περιοχών που βρίσκονται σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης.
Θλίβομαι για όλους όσους συγκαλύπτουν με το τρόπο τους,την ειρωνεία τους,τις άστοχες αναρτήσεις όλο υπονοούμενα γιατί δεν υπάρχει το σθένος να βγουν μπροστά να μιλήσουν ,να αντικρούσουν τα κακώς κείμενα,αυτές οι νοοτροπίες είναι που καλλιεργούνται συστηματικά και πήγαν το τόπο πίσω.
Θλίβομαι ακόμη για ανθρώπους που πίστεψα ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αλλά δυστυχώς φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και έχουν το θράσος να εμφανίζονται ξανά σήμερα αυτοί και τα φαφούτικα παπαγαλάκια τους – ντροπή και αίσχος.
Οι πολίτες αυτή τη φορά θα πρέπει να σκεφτούν καλά,πολύ καλά και να απαιτήσουν όλα όσα δικαιούνται και τους έχουν στερηθεί,να απαιτήσουν τη ζωή που τους αξίζει και τους έχει στερηθεί,να θυμηθούν και να μιλήσουν για τα ψεύτικα λόγια τις προεκλογικές υποσχέσεις,τη κοροϊδία,να σκεφτούν τι έχουν και τι θα ήθελαν να είχαν, να ξεγυμνώσουν τους ψεύτες, να μη δεχτούν άλλες «ζεϊμπεκιές» είς βάρος τους,οποίος θέλει «ζεϊμπεκιές» και μάρκες να τις πλήρωση από τη τσέπη του και όχι από τα ψεύτικα τιμολόγια των απευθείας αναθέσεων.
Δε θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες η πραγματική αλλαγή είναι επιτακτική τώρα!!!
Ο τόπος μας βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από κάθε άλλη φορά, ΜΗΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, αυτά τα λίγα πλακόστρωτα που φαίνονται στάχτη στα μάτια που δεν είναι καν ανάπτυξη είναι με ξένες πλάτες,αποδεδειγμένα έργα προηγούμενων δημοτικών αρχών και περιφέρειας – οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα! Να απαιτήσουν να μη φοβηθούν κανέναν… κανέναν και να θυμάστε οι διοικούντες της δημοτικής αρχής δεν παρέχουν εθελοντισμό,αντιθέτως είναι καλά αμειβόμενοι από τη φορολογία των πολιτών,τα χρήματα των πολιτών διαχειρίζονται…..
Τελικά ΝΑΙ αξίζει,για το τόπο μας ΝΑΙ αξίζει να αγωνιστούμε,αν όλες οι φωνές ενωθούν,αν όλοι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και μπορούν απαλλαγμένοι από εγωισμούς,επιβάλλεται να καταδικαστούν τα κακώς κείμενα,να πάει ο τόπος μπροστά,διαφορετικά θα παραμείνει στη μοίρα του και πάλι θα λέμε τίποτα δε άλλαξε ξανά και ξανά,τα χρόνια θα περνάνε και ο τόπος θα καταντήσει μια κουκκίδα της Αιτωλοακαρνανίας που θα συνεχίσει μεν να λέγεται Ξηρόμερο αλλά που θα περνάνε απ´ έξω οι τουρίστες για Πάλαιρο Λευκάδα κα αναπτυγμένα μέρη.
Υ.Γ. Μήπως αναρωτιέστε τι θα γίνει τώρα μετά από αυτή την ανάρτηση μου;
Στις επόμενες ώρες κάποιος από τη δημοτική αρχή θα αναρτήσει κάτι,τάχα μου πρόθεση μελέτης,κάποιο κλάδεμα,κάποιο καθαρισμό από κάποιο ρέμα συνοδευμένο από φωτογραφίες, κάποιο τυχαίο έγγραφο ή ίσως κάποιος φίλος πρόεδρος ή ίσως κάποιο φιλικό τους blog θα αναλάβει να κάνει τη δουλειά,κάτι τέτοιο, καθαρά για επικοινωνιακό σκοπό ως συνήθως πράττουν,γιατί έτσι πολύ απλά τους έχει συμβουλέψει (το πουλάκι μπούφος) ο επικοινωνιολόγος,μόνιμη τακτική σε μια προσπάθεια συγκάλυψης των πεπραγμένων και συνεχής εξαπάτησης των πολιτών αναρτώντας κάτι άλλο,προσπαθώντας συνεχώς να κουκουλώνουν τη πραγματικότητα να τραβούν τα βλέμματα αλλού να μην ακούγονται άλλες φωνές.
Η απορία είναι (το πουλάκι μπούφος) ποιος το ταΐζει και από που;;;; Από ποια απευθείας ανάθεση τρώει κανναβούρι;;;;;;
Όπου πας, εκεί βρίσκεσαι………..
Απόστολος Πανταζής


0Shares

Το άρθρο Απόστολος Πανταζής:Τελικά ΝΑΙ αξίζει,για το τόπο μας ΝΑΙ αξίζει να αγωνιστούμε,αν όλες οι φωνές ενωθούν, εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.