«Έφυγε» ο Γιώργος Τρομάρας, ο παλαιστής-θρύλος και μασίστας από την Αιτωλοακαρνανία

Έφυγε από τη ζωή ο  Γιώργος Τρομάρας, ο παλαιστής-θρύλος από την Αιτωλοακαρνανία, καταγόμενος συγκεκριμένα από την Αγία Σοφία Θέρμου.

Αφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξάνδρα όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η είδηση του θανάτου του συγκινεί το πανελλήνιο και ιδιαίτερα τους Αιτωλοακαρνάνες.


Ποιος είναι ο Γιώργος Τρομάρας

Ο Γιώργος Τρομάρας γεννήθηκε το 1947 σε ένα μικρό χωριό με θέα την Λίμνη Τριχωνίδα, την Αγία Σοφία.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στην πάλη και τη μυϊκή δύναμη. Εκτός από παλαιστής έχει καταφέρει λύγισμα χοντρών σιδερικών, σπάσιμο χοντρών αλυσίδων, σήκωμα αυτοκινήτων, άνοιγμα ελατηρίων άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ακόμα και τράβηγμα αμαξοστοιχιών.Είναι ο πρώτος που διοργάνωσε αγώνες δυναμικού τριάθλου (powerlifting) στην Ελλάδα.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, η αγάπη του, όμως, για το άθλημα τον ανέδειξε γρήγορα. Ο Γιώργος Τρομάρας ήταν ο συνεχιστής των λαϊκών ηρώων Κουταλιανού και Σαμψών, ενώ πλέον είναι ο τελευταίος λαϊκός ήρωας.

Ο Γιώργος Tρομάρας είχε παρουσιάσει προγράμματα επίδειξης μυϊκής δύναμης στην Ελλάδα και σε πάνω από 35 κράτη, σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε όλη την Ελλάδα, πάντα με περισσότερο το ηθικό δίδαγμα.

Ήταν παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Κώστα, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του στο άθλημα του δυναμικού τριάθλου.

Οταν τράβηξε τα βαγόνια…

Είναι μια συνηθισμένη μέρα την δεκαετία του ‘80 για τους περισσότερους Έλληνες, όχι όμως για τον μασίστα και παλαιστή Γιώργο Τρομάρα, που έχει ετοιμαστεί για μια τηλεοπτική εμφάνιση που θα γράψει ιστορία.

Με βλέμμα αποφασιστικό, δεμένος από τη μέση σε τέσσερα βαγόνια τραίνου ετοιμάζεται να τα τραβήξει μπροστά στις κάμερες και σε ένα πλήθος ανθρώπων που έχει συγκεντρωθεί.

Με μια σωματική δύναμη που φαντάζει εξωπραγματική θα σύρει αργά αλλά σταθερά τα τέσσερα βαγόνια μέσα σε αποθέωση και το βίντεο θα κάνει το γύρο του κόσμου.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποπνέει την φιλοσοφία αυτού του αγαθού παλαιστή που συνοψιζόταν σε μια δική του φράση για την διαδρομή που επέλεξε: «Αυτή η στάνη που διάλεξα, αυτό το γάλα έβγαζε».

Ο Τρομάρας- άξιος διάδοχος του φημισμένου Κουταλιανού-δεν υπερηφανεύτηκε σχεδόν ποτέ ότι έχει χτίσει τον δικό του προσωπικό μύθο με κόπο, ιδρώτα, σωματική καταπόνηση και πολλά ραντεβού με τον χάρο.

Στα χνάρια του Κουταλιανού

Ο Τρομάρας αρχίζει να γυρνάει γειτονιές της Αθήνας και την ελληνική περιφέρεια με ένα πρόγραμμα μασίστα πλέον, που στηρίζεται σε κάποια πολύ δύσκολα νούμερα.
Κάποιοι θυμούνται μια ημέρα αρκετά χρόνια πριν, που ενώ βρισκόταν στο Κουβέιτ για αγώνες πάλης έσυρε μια νταλίκα τριάντα πέντε τόνων, αφήνοντας τους Άραβες με το στόμα ανοιχτό.

Το ίδιο παθαίνουν μαθητές και μεγαλύτεροι όταν ξαπλώνει και περνάει ένα αυτοκίνητο από πάνω του, σπάει τεράστιες πέτρες στο κεφάλι του και λυγίζει χοντρά σίδερα.
«Μπορώ να πω πως είμαι ο πιο παλιός αθλητής που κράτησε μέχρι τα 68 του χρόνια στην ενεργό δράση, χωρίς να σταματήσω καθόλου» είχε πει σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις αυτός ο αγαθός γίγαντας τονίζοντας παράλληλα: «έχω φτάσει στην πόρτα του χάρου δεκαπέντε φορές».

Έσπασε πλευρά τρεις φορές, κόντεψε να μείνει παράλυτος στο ένα πόδι άλλη μία, αλλά πάντα επέστρεφε μέχρι το 2015 με την περίφημη φόρμα του και το logo Giorgos Tromaras στην πλάτη.

Αυτό είδε η γυναίκα του Φανή, όταν τον ακολούθησε μια και μοναδική φορά σε μια περιοδεία, η οποία όταν είδε να τον πατάει το αυτοκίνητο δεν άντεξε το θέαμα.

«Την άλλη μέρα την έδιωξα, γιατί έβλεπε το πρόγραμμα που ήταν τόσο δυνατό. “Εγώ θέλω άτομο να με εμψυχώνει” της είπα, “δεν σε πήρα για να στεναχωριέσαι εδώ” και έφυγε, πήγε κατευθείαν στο σπίτι».

Η κηδεία του Γιώργου Τρομάρα θα γίνει  την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής  στην Παιανία.

 

 Πληροφορίες και από protothema.gr 

Το άρθρο «Έφυγε» ο Γιώργος Τρομάρας, ο παλαιστής-θρύλος και μασίστας από την Αιτωλοακαρνανία εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.