Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο Γέροντας Αρσένιος προφητεύει την ημέρα και τον τόπο του θανάτου του


Οι ξεριζωμένοι από την Καππαδοκία γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου μακριά από το χωριό τους, με μια υπαίθρια λειτουργία.

Φτάνουν στον Πειραιά στις 14 Σεπτεμβρίου, περιμένοντας να βρουν τη μάνα Ελλάδα που θα τους αγκαλιάσει, συναντούν όμως πάρα πολλές δυσκολίες και προβλήματα.
Ο πατέρας του μικρού Αρσενίου, που είναι ο πρόεδρος της κοινότητας, προσπαθεί με την καθοδήγηση του γέροντα Αρσενίου να κρατάει ισορροπίες και να λύνει τα προβλήματα.

Ο Γέροντας Αρσένιος προλέγει ότι θα πάνε σε ένα νησί και ότι αυτός θα «κοιμηθεί» εκεί σε σαράντα μέρες. Την επόμενη μέρα τους στέλνουν στην Κέρκυρα.

Εκεί μένουν προσωρινά στο κάστρο της πόλης.

Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος..tanea.gr

Το άρθρο Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Ο Γέροντας Αρσένιος προφητεύει την ημέρα και τον τόπο του θανάτου του εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.